Ternyata Inilah 7 Kelebihan Seorang Perempuan Yang Mempunyai Ketinggian Yang Rendah

0
838

Nampak Muda Dari Umur Sebenar

Ini adalah kelebihan yang terbaik apabila anda menjadi pendek. Anda tidak nampak berumur dengan mudah. Ini adalah kelebihan yang tidak semua orang dapat. Sebagai contoh, penyanyi Jennifer Lopez kelihatan muda walaupun usia sudah menjangkau 40-an.

Berjimat

Kebiasaannya pakaian yang bersaiz “kecil” atau “sederhana” akan menjadi lebih murah berbanding dengan harga saiz baju yang besar.

Berlindung

Anda boleh mengambil kesempatan daripada orang yang lebih tinggi dengan berdiri di belakang mereka untuk melindungi diri anda daripada sinaran matahari.

Disukai kanak-kanak

Tidak ada seorang pun di dunia ini, termasuk kanak-kanak yang pernah diancam oleh gadis pendek. Kanak-kanak lebih selesa bermain dengan seseorang yang tidak jauh ketinggian daripada mereka.

Dilindungi

Ia adalah menjadi kebiasaan manusia bahawa orang yang lebih besar dan lebih tinggi cenderung untuk melindungi orang yang lebih kecil dan rendah. Sebagai contoh, seorang ibu akan melindungi anak-anak kecilnya dan seorang abang akan melindungi adik perempuannya. Selain itu, orang awam juga cenderung untuk melindungi gadis pendek.

Disukai lelaki

Lelaki kebiasaanya menyukai perempuan yang lebih pendek daripada mereka. Perempuan yang pendek kebiasaanya dipandang sebagai seorang yang comel. Contoh gadis pendek yang comel adalah Kaitlyn Dever dengan memiliki ketinggian sebanyak 5’1”.

Mencuba Kasut Tinggi

Anda boleh mencuba untuk memakai kasut tinggi yang paling tinggi tanpa kelihatan kekok. Ramai selebriti yang memakai kasut tinggi dan kecantikan mereka tidak pernah berkurang.

Kenali Diri Melalui Postur Tidur Anda, Ini 6 Posisi Yang Dapat Dihubungkan Dengan Keperibadian Seseorang

Tahukah kamu bahawa posisi tidur seseorang menunjukkan kepribadiannya. Hasilnya, dari 1.000 responden yang ditanya tentang posisi tidur, ternyata berkaitan yang cukup erat dengan kepribadian mereka.Terdapat 6 posisi tidur yang dapat dihubungkan dengan kepribadian seseorang.

1. Log

Merupakan tidur ke sisi  dengan tangan dan kaki lurus pada sisi yang sama, menyerupai kayu. Posisi tidur ini menunjukkan bahawa anda adalah seseorang yang mudah bergaul dengan orang sekeliling .Mudah mempercayai orang asing yang tidak dikenali dan mudah tertipu .

2. Yearner

Posisi tidur ke sisi , dengan kaki lurus ke bawah, tetapi tangan lurus ke arah depan. Posisi tidur ini menunjukkan bahawa anda adalah seseorang yang terbuka, waspada, dan terkadang mudah curiga serta sinis,berfikiran tetap dan memerlukan  waktu yang lama untuk mengambil suatu keputusan.

3. Starfish

Starfish adalah posisi tidur terlentang dengan kedua tangan berada di samping kepala dan kaki lurus ke bawah. Posisi tidur ini menunjukkan bahawa anda adalah,seseorang teman yang baik,

seorang yang ceria dalam apa jua keadaan dan pendengar yang baik dan suka membantu serta bersederhana.

4. Free Faller 

Free faller adalah posisi tidur meniarap dengan kedua tangan berada di samping kepala dan kaki lurus ke bawah. Posisi tidur ini menunjukkan bahawa anda adalah seorang yang kurang sopan.

Seorang yang suka berteman , tidak tahu malu, lebih percaya dengan diri sendiri dan sukar  menerima kritik dan pendapat dari orang lain.

5. Foetus

Foetal merupakan tidur dengan posisi ke sisi , dengan menekuk kaki dan tangan menyerupai posisi bayi di dalam kandungan. Posisi tidur ini menunjukkan bahawa anda adalah seorang yang terlihat keras di luar, tetapi sebenarnya mempunyai hati yang lemah lembut dan sensitive.

Pemalu dan memiliki kemampuan untuk tenang dengan cepat.

6. Soldier


Soldier adalah posisi tidur terlentang, dengan kaki lurus ke bawah dan tangan terletak di sisi badan. Posisi tidur ini menunjukkan bahawa anda adalah seorang yang pendiam dan senang mengamati orang lain,

memiliki standard yang tinggi, baik bagi diri sendiri mahupun orang lain dan lebih suka menyendiri.

Sumber : Nakbebel

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here