Tahukah anda bila anda bangun dari tidur bila di pijak kaki pada lantai yang sejuk jika anda terasa menyucuk-nyucuk di tapak kaki itu maknanya dalam badan anda banyak angin.

Angin dalam badan anda itu angin tidak elok ..

Sesiapa yang mengalami masalah tersebut, Kerap sakit kepala, sakit belakang, sakit belikat, lenguh tengkuk, Kerap sedawa, Kerap kembung perut..Jika angin tak di buang dalam badan boleh mengakibatkan bisa seluruh sendi badan. Ada masa jadi susah tidur malam..

Sebelum ini saya ada share rendam kaki dalam ais. Saya share semula agar bermafaat pada mereka yang memerlukan.

Tahukah anda amalan rendam kaki dengan air yang di campur dengan sedikit ais dapat melegakan ketegangan otot dan dapat mengelakkan daripada gangguan Jin/makhluk halus.

Terapi rendam kaki dgn air yang dicampur sedikit ais bagi orang yang sukar tidur malam baik jika di amalkan.

Bagi masalah sakit kepala, Bisa sakit badan, elok amalkan rendam kaki dengan air yang dicampur ais ini. Sekiranya anda ada gangguan jin yang kronik anda pasti sakit seperti menyucuk-nyucuk di kaki yang di rendam. Itu tanda yang tubuh kita ada gangguan makhluk halus. Sekiranya di amalkan InshaaAllah dengan izin Allah jin akan terhindar dari tubuh anda.

Lagi baik jika di campurkan dengan daun bidara limau dan garam bukit dalam air berais itu. Kesan nya amat baik dalam tubuh badan kita. Cuba la ..

Saya setiap hari setiap pagi dan sebelum tidur pasti akan rendam.. Amalkan sebelum rendam kaki baca

#Al-Fatihah (7x)

#Al-Ikhlas (7x)

#Dan selawat (7x)

Cuba la kesan nya amat memberangsangkan.InshaaAllah Izin Allah Kaki badan akan Rasa ringan..

Kesan Gangguan makhluk halus.

  • Kaki Rasa Pijau bila di rendam kaki dalam Ais
  • Lenguh kebas pada kaki
  • Sakit mencucuk di kaki

Sekiranya anda ada kesan ini nasihat saya dapatkan rawatan islam berhampiran.

Harus di ingat ini adalah salah satu Alternatif dalam rawatan Islam sebagai salah satu iktiar untuk merawat pesakit.. InshaaAllah dengan izin Allah sakit anda akan sembuh. Semua atas izin Allah..

Baik Juga anda amalkan mandi Ais seperti yang saya sendiri share artikel sebelum ini. Siapa yang tak tahan mandi ais boleh la cara di atas..

Moga bermafaat pada mereka yang memerlukan InshaaAllah Aamiin

Kredit : Pusat Perubatan Islam Al-Mujahidin

Hilangkan Bisa, Lenguh Sendi, Gangguan Mahkluk Halus Dengan Rawatan Alternatif Ini.

Cara ini digunakan untuk menghilangkan bisa dalam badan, lenguh sendi, sakit belakang, sakit kepala, susah tidur malam dan banyak lagi khasiatnya antaranya menghindarkan gangguan makhluk halus.

Caranya mudah sahaja.

1. Beli 1 pack Ais, masukkan ke dalam baldi dan di campurkan Air sedikit dalam baldi tersebut.

http://media.ohbulan.com/wp-content/uploads/2016/11/perubatan3-671x895.jpg

2. Perahkan Limau Nipis@Limau purut dalam 4 ke 5 biji dalam baldi.

http://media.ohbulan.com/wp-content/uploads/2016/11/perubatan2-671x895.jpg

Sebelum mandi anda baca:

Al-Fatihah 3x.
Al-Ikhlas 3x.
Dan Selawat 3x.

Sebaiknya baca ayat suci ini angkat baldi di luar bilik air dahulu selesai baca mandi.

Sebaiknya mandi ini buat bilasan terakhir, mandi dulu dengan Air biasa baru mandi air limau ini. Mula mandi dari kepala, lebihkan siram di belakang tengkuk dan bahu.

http://media.ohbulan.com/wp-content/uploads/2016/11/perubatan1-671x503.jpg

Sekiranya ada gangguan, akan rasa seperti angin keluar.

Sekiranya anda ada gangguan, anda akan rasa seperti angin keluar dari belakang tengkuk anda. Badan, kepala akan menjadi ringan. Sekiranya anda sedawa atau muntah selepas mandi, dinasihatkan dapatkan rawatan Islam berhampiran.

Mandian ini hanya alternatif dalam merawat pesakit, buang angin dan bisa dalam badan. Disarankan mandi sebaiknya waktu selepas subuh dan selepas maghrib.

Izin Allah In Shaa Allah sembuh.

Semoga bermanfaat.

Sumber : Pusat Perubatan Islam Al-mujahidi via OhBulan

Amalkan Membaca 4 Ayat Ini, Insya Allah Akan Hancur Ilmu Sihir di Tubuh Badan Kita

ihir menjadi salah satu perbuatan perbuatan yang tidak disukai oleh Allah SWT. Hal ini kerana ketika seseorang menggunakan ilmu sihir untuk mencelakakan orang lain maka disaat itu ia telah mendekatkan diri kepada syaitan.

Jika seseorang terkena ilmu sihir, maka orang itu akan mengalami kesakitan, masalah berpanjangan, atau bahkan boleh membawa kepada kematian. Maka orang di sekitarnya akan berusaha untuk mengeluarkan sihir tersebut melalui cara ruqyah.

Ruqyah biasanya dilakukan dengan membaca ayat-ayat di dalam Al-Qur’an. Agar ruqyah tersebut mujarab maka kita harus membaca ayat untuk menghancurkan ilmu sihir.Oleh itu, ayat apakah yang harus dibaca tersebut? Berikut maklumat selanjutnya.

1. Al Baqarah Ayat 102

Ayat pertama yang dapat digunakan untuk menghancurkan sihir terdapat dalam surah Al-Baqarah ayat 102. Allah Ta’ala berfirman:

“Dan mereka mengikuti apa yang dibaca oleh syaitan-syaitan pada masa kerajaan Sulaiman (dan mereka mengatakan bahwa Sulaiman itu mengerjakan sihir), padahal Sulaiman tidak kafir (tidak mengerjakan sihir), hanya syaitan-syaitan lah yang kafir (mengerjakan sihir). Mereka mengajarkan sihir kepada manusia dan apa yang diturunkan kepada dua orang malaikat di negeri Babilon yaitu Harut dan Marut, sedang keduanya tidak mengajarkan (sesuatu) kepada seorangpun sebelum mengatakan: “Sesungguhnya kami hanya cubaan (bagimu), sebab itu janganlah kamu kafir”. Maka mereka mempelajari dari kedua malaikat itu apa yang dengan sihir itu, mereka dapat menceraikan antara seorang (suami) dengan isterinya. Dan mereka itu (ahli sihir) tidak memberi mudharat dengan sihirnya kepada seorangpun, kecuali dengan izin Allah. Dan mereka mempelajari sesuatu yang tidak memberi mudharat kepadanya dan tidak memberi manfaat. Demi, sesungguhnya mereka telah meyakini bahwa barangsiapa yang menukarnya (kitab Allah) dengan sihir itu, tiadalah baginya keuntungan di akhirat, dan amat jahatlah perbuatan mereka menjual dirinya dengan sihir, kalau mereka mengetahui.”

2. Al A’raaf Ayat 117-122

Surah selanjutnya yang dapat menghancurkan ilmu sihir yakni QS. Al-A’raaf ayat 117-122. Allah Ta’ala berfirman:

“Dan Kami wahyukan kepada Musa: “Lemparkanlah tongkatmu!”. Maka sekonyong-konyong tongkat itu menelan apa yang mereka tipu dayakan. Kerana itu nyatalah yang benar dan batallah yang selalu mereka kerjakan. Maka mereka kalah di tempat itu dan jadilah mereka orang-orang yang hina. Dan ahli-ahli sihir itu serta merta meniarapkan diri dengan bersujud. Mereka berkata: “Kami beriman kepada Tuhan semesta alam, (yaitu) Tuhan Musa dan Harun”.”

Di dalam ayat tersebut, Allah SWT memberitahukan bahwa Dia telah mewahyukan kepada hamba dan Rasul-Nya, Musa as. dalam situasi yang sangat genting. Yakni situasi untuk membedakan yang haq dan yang bathil. Kemudian Allah memerintahkan kepada Musa agar melemparkan tongkat yang ada di tangan kanannya.

Fa idzaa Hiya talqafu (“Maka sekonyong-konyong tongkat itu menelan.”) Maksudnya memakan. Maa ya’fikuun (“Apa yang mereka tipu dayakan.”) Yaitu, apa yang telah mereka lemparkan dan apa yang mereka buat seakan-akan nyata, padahal sebenarnya adalah bathil.

Ibnu ‘Abbas berkata: “Lalu tongkat Musa itu tidaklah melewati tali-tali dan tongkat-tongkat mereka itu melainkan ditelannya. Akhirnya para ahli sihir itu mengetahui bahwa hal itu merupakan sesuatu yang datang dari langit dan bukan sihir. Maka mereka pun meniarapkan diri dengan bersujud seraya mengatakan: aamannaa bi rabbil ‘aalamiina rabbi muusaa wa Haaruuna (“Kami beriman kepada Tuhan semesta alam. Yaitu Tuhan Musa dan Harun.”)

Muhammad bin Ishaq berkata: “Tongkat Musa itu mengejar tali-tali dan tongkat-tongkat mereka satu persatu sehingga apa yang mereka lemparkan itu tidak terlihat lagi di lapangan. Setelah itu, Musa as. mengambil kembali tongkatnya seperti sediakala. Dan para ahli sihir itu pun bersujud seraya berkata, “Kami beriman kepada Rabb semesta alam, yaitu Rabb Musa dan Harun. Seandainya ia adalah seorang tukang sihir, nescaya ia tidak dapat mengalahkan kami.”

3. Yunus Ayat 81-82:

Ayat terakhir yang juga dapat digunakan untuk menghancurkan sihir ialah QS. Yunus ayat 81-82. Allah SWT berfirman:

“Maka setelah mereka lemparkan, Musa berkata: “Apa yang kamu lakukan itu, itulah yang sihir, sesungguhnya Allah akan menampakkan ketidak benarannya” Sesungguhnya Allah tidak akan membiarkan terus berlangsungnya pekerjaan orang-yang membuat kerusakan.Dan Allah akan mengokohkan yang benar dengan ketetapan-Nya, walaupun orang-orang yang berbuat dosa tidak menyukai(nya)”

4. Thaha ayat 69

Surah terakhir yaitu QS. Thaha ayat 69, Allah Ta’ala berfirman: “Dan lemparkanlah apa yang ada ditangan kananmu, nescaya ia akan menelan apa yang mereka perbuat. “Sesungguhnya apa yang mereka perbuat itu adalah tipu daya tukang sihir (belaka). Dan tidak akan menang tukang sihir itu, dari mana saja ia datang.”

Jika orang-orang yang terkena sihir ataupun gangguan jin kemudian dibacakan ayat-ayat di atas, maka mereka akan merasakan tanda-tanda khusus. Di antaranya iaitu akan ada rasa yang menjalar di tubuh, bergetar atau kesemutan dari ujung badan/persendian. Ada pula yang merasakan sakit kepala yang hebat serta sesak nafas.

Demikianlah informasi mengenai ayat-ayat yang boleh dibacakan ketika seseorang terkena sihir dari orang-orang yang mengerjakan kebatilan. Semoga boleh menjadi sumber rujukan bagi kita untuk menolong orang lain yang terkena sihir.

Wallahualam.

Semoga bermanfaat. Sila sebarkan.