Anda mungkin pernah mendengar perkataan sihir atau santau. Mangsa yang mengalaminya akan ”dibinasakan” dengan perlahan-lahan supaya dia menderita atau lebih dasyat berakhir dengan kematian dalam jangka masa tertentu. Ngeri, namun selagi ada usaha kita boleh merawatnya. Paling penting jangan mempercayai perkara kurafat yang boleh memesongkan akidah sebagai seorang Islam.

Perkongsian oleh Pusat Rawatan As-Syifa An-Nur yang mendapat lebih 92 ribu share di facebook boleh dijadikan panduan untuk anda. Masih ramai yang belum tahu, air kelapa muda yang diminum dengan mengikut cara atau kaedah yang betul, dapat mematikan atau memuntahkan ”racun” dalam badan. Sebaiknya diamalkan 3 kali seminggu, tidak salah berikhtiar, dengan izin-Nya kita akan diberikan kesihatan yang lebih baik.

Jom kita ikuti perkongsian seperti di bawah ini. Semoga dapat memberi kebaikan untuk semua.

Bagus minum air kelapa ni untuk mematikan/memuntahkan racun/bisa-bisa santau/sihir yang ada didalam tubuh badan. Caranya seperti berikut.

Pastikan air kelapa muda. Jangan letak gula atau air batu (ori). Sebelum minum baca Ayat seperti berikut :-

1. Al-Fatihah 1x.

2. Surah Toha Ayat 69 7x.

3. Berdoa contoh ( Ya Allah Jadikan Air kelapa ni sebagai penawar bagi segala penyakit dan racun bagi segala ganggun jin dan syaitan yang ada ditubuh badan ku ini)

4. Minum dengan pelan-pelan, sekiranya ketika minum anda terasa mual dan hendak muntah. Jangan di tahan muntah tersebut. Muntah sahaja (mungkin yang keluar itu adalah racun/bisa-bisa santau/sihir yang ada didalam badan anda.

5. Amalkan minum air kelapa ni, seminggu 3 kali. Insya Allah

Surah Toha Ayat 69

وَأَلْقِ مَا فِي يَمِينِكَ تَلْقَفْ مَا صَنَعُوا إِنَّمَا صَنَعُوا كَيْدُ سَاحِرٍ وَلَا يُفْلِحُ السَّاحِرُ حَيْثُ أَتَى

Terjemahan:- “Dan campakkanlah apa yang ada di tangan kananmu, nescaya ia menelan segala (benda-benda sihir) yang mereka lakukan, kerana sesungguhnya apa yang mereka lakukan itu hanyalah tipu daya ahli sihir; sedang ahli sihir itu tidak akan beroleh kejayaan, di mana sahaja ia berada”.

Bagi yang ingin mengunakan kaedah tersebut boleh tulis diruang komen “izinkan saya untuk beramal”. Insya Allah nanti saya ijazahkan.

Pusat Rawatan As-Syifa An-Nur
#Doa_Usaha_Ikhtiar_Tawakal_Redha
#Al_Quran_Penawar
#Temujanj_Rawatan_0179002914

Sumber : Pusat Rawatan As-Syifa An-Nur via siakapkeli.my

Baca Juga : Rawat ‘Migrane’ Melalui Ilmu Orang Tua-Tua Dahulu Guna Kelapa Hijau Muda Dan Limau Nipis

ILMU ORANG TUA – PENAWAR PENYAKIT MIGRAINE.

Tuhan saja tahu berapa deritanya bila penyakit ini datang, Tahukah kita semua penyakit ini banyak berlaku pada orang wanita dan kebanyakannya berlaku akibat genatik ataupun keturunan.

Magain berpunca akibat dimana salur pembuluh darah di otak kita mengecilkan dan dengan secara tiba-tiba ia membesar pula.

Bila sahaja berlaku pekara begini pada saluran darah di otak kita, ia akan menyebabkan tekanan darah menjadi berkurangan di bahagian yang bermasalah itu, oleh disebabkan pekara ini berlakulah menyebabkan kita menjadi magraine.

Ilmu orang tua-tua dahulu untuk merawat penyakit ini mereka akan mencari:

  1. Kelapa hijau yang muda
  2. Sebiji limau nipis

Lalu kelapa itu di tebuk di bahagian atas dan di ambil setengah biji limau nipis dan di perah airnya ke dalam kelapa tadi, serta membaca doa :

1. Bismillah empat sebanyak tujuh kali

http://3.bp.blogspot.com/_UJyt4PUcrCU/SZfSnIrtoBI/AAAAAAAAAL8/CtlzJMG15xY/s1600/Doa%2BNabi%2BKhidir.jpg

Maksudnya :

Dengan nama Allah, sesuatu itu menurut apa yang dikehendaki Allah, melainkan Allah.
Dengan nama Allah, sesuatu itu menurut apa yang dikehendaki Allah, tidak ada yang menolak kejahatan melainkan Allah.
Dengan nama Allah, sesuatu itu menurut apa yang dikehendaki Allah, setiap kenikmatan adalah daripada Allah.
Dengan nama Allah, sesuatu itu menurut apa yang dikehendaki Allah, tiada daya upaya dan kekuatan melainkan dengan Allah.

Nota Tambahan :

(‘Doa Bismillah 4’ di atas adalah berasal daripada ‘Isim’ Nabi Khidir AS dan Nabi Ilyas AS)

Doa ini juga terdapat dalam “Ihya` ‘Ulumiddin” jilid 1 halaman 374 yang dicatat oleh Hujjatul Islam al-Ghazali dengan sedikit lafaz beza.

2. Membaca Surah Al- Waqiah

ayat ke sembilan belas sebanyak tiga kali lalu ditiupkan kedalam kelapa muda itu dan di biarkan selama lima minit barulah diminum.

Lakukan dua kali seminggu In Sha Allah kita akan merasa penyembuhannya secara perlahan-lahan.

Sumber/Foto : Md Rosdi Hasan