Hargai Mereka Sebelum Terlambat, Fakta Mengejutkan Mengenai Orang Berdarah O

0
320

Ada sesiapa yang tergolong insan berdarah O?

Jika ada, pertahankanlah mereka! Mereka adalah orang yang penting untuk dikenali seumur hidup!

Jika anda sendiri seorang yang bergolongan darah O, berbanggalah! Anda pasti setuju keterangan berikut ini.

Personaliti Orang Berdarah O:

♦ Seorang teman yang sejati! Dia tidak akan mengkhianati teman sendiri!

♦ Komited tinggi! Apapun kerja yang dilakukan pasti sampai siap!

♦ Rela melepaskan pemergian seseorang demi kebahagiaan orang tersebut, lalu secara diam-diam menitiskan air mata di belakangnya.

♦ Selalu berusaha untuk kelihatan kuat dan mandiri, tetapi kalau lagi sedih pasti menyembunyikan.

♦ Dari luar kelihatan tegar, keras, tapi sebenarnya hatinya mudah terluka.

♦ Setia! Bila dah sayang pada seseorang, tidak akan dilupakan!

♦ Mudah tersentuh!

♦ Kelihatannya acuh tak acuh, tidak kisah, padahal sebenarnya sensitif, memahami, cuma suka berpura-pura ego.

♦ Adil, paling benci kebohongan dan kemunafikan.

♦ Jika dilakukan baik pasti dibalas baik juga, tapi dilakukan jahat boleh menjadi lebih jahat.

♦ Berani cuma takut gagal, bagaimanapun juga seorang yang selalu berusaha untuk tabah.

♦ Tidak berhitung, masalah kecil pasti dilupakan, tidak berdendam.

♦ Kebaikan orang selalu diingati dan dibalas malah 2 kali ganda.

Sumber : How via ohmydakwah.com

 

Adakah Anda Berdarah O? Jika Ya, Inilah Titik Kelemahan Orang Berdarah O Kena Ambil Tahu. Sila Elakkan Minum Kopi, Ini Sebabnya!

Orang-orang dengan golongan darah O adalah orang yang istimewa, kerana mereka boleh mendermakan darahnya kepada semua golongan darah lain, namun orang-orang dengan golongan darah O cuma boleh menerima darah dari sesama golongannya.

Orang-orang bergolongan darah O, senantiasa kelihatan menonjol diantara yang lain. Mereka mempunyai jiwa kepemimpinan, proaktif, bertenaga serta mempunyai kemampuan untuk selalu terus fokus. Mereka juga cenderung sangatlah kuat serta produktif.

Di Jepun, orang-orang bergolongan darah O senantiasa dikaitkan dengan jenis ciri-ciri tertentu. Waktu lakukan temuduga kerja, penemuduga sering menanyakan apa golongan darah mereka.

Orang-orang dengan kumpulan darah O digambarkan sebagai orang yang bertanggung jawab, komited, terancang, fokus, teliti serta praktikal. Mereka juga diakui lebih pintar serta lebih baik dari pakar logik. Hal semacam ini kerana nenek moyang mereka iaitu seorang pemburu, yang sentiasa tepat dalam menganggarkan serta mengamati persekitaran sekitar untuk dapat bertahan hidup.

Lalu, apakah orang-orang yang mempunyai golongan darah O mempunyai kelemahan? Ya, sudah pasti ada, kerana tidak ada manusia yang sempurna didunia ini. Orang bergolongan darah O lebih terdedah pada penyakit tertentu, seperti ulu hati, disfungsi tiroid, rendahnya tahap hormon tiroid serta kekurangan iodin. Disfungsi tersebut boleh menyebabkan kesan sampingan, seperti kelebihan berat badan serta pengekalan air.

Mereka juga mempunyai tahap lebih tinggi asid gastrik di banding golongan darah yang lain, mempunyai keadaan perut yang sensitif serta terdedah menderita ulser.

Orang-orang dengan kumpulan darah O, mesti elakkan cafein serta alkohol. Cafein sangatlah berbahaya untuk mereka kerana boleh meningkatkan adrenalin, yang memanglah telah tinggi pada orang-orang bergolongan darah itu. Orang-orang bergolongan darah O disyorkan untuk melakukan aktiviti fizikal, sekurang-kurangnya 3-4 kali seminggu.

Sumber : Cuisine and Health & Teabeng

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here